הנושא של נגישות לנכים עולה בשנים האחרונות לתודעה הציבורית וישנה מודעות גבוהה מאד כיום לכך שבכל מקום שאליו אמורים להגיע אנשים צריכים להיות מסלול או דרך המתאימים לנכים ומונגשים עבורם.
כאשר בנייני מגורים, משרדים ובתי עסק כיום מונגשים עבור נכים הרבה יותר מאשר בשנים קודמות – קל וחומר שבנייני דיור מוגן או בתי אבות חייבים להיות מונגשים על מנת לאפשר לכל אדם נכה לעבור לגור בהם, שכן כאשר מדובר על אנשים מבוגרים שאינם בריאים הנגישות היא אחד השיקולים המכריעים בבואם לבחור את בית האבות או הדיור המוגן שאליו יעברו לגור.
כאשר מגיעים להתרשם מבניין זה או אחר חשוב מאד לשים לב שבצד גרמי המדרגות ישנה רמפה המתאימה לכיסאות גלגלים או עגלות, שהמעברים והמעליות רחבים דיים ושבכל כניסה או מעבר מותקנת דלת חשמלית שלא חייבים לפתוח באמצעות היד בלבד. במידה ואין דלת חשמלית חשוב לוודא שהדלת הרגילה המוצבת בסמוך נשארת פתוחה כל הזמן. אולמות או חדרים שבהם מתקיימים חוגים, סדנאות והרצאות צריכים להיות ממוקמים בקומת הקרקע במיקום נוח שקל להגיע אליו.
נגישות לנכים
כל מקום שאליו מגיעים אלה שאינם זקוקים לסיוע צריך להיות מונגש ונוח להגעה גם עבור אלה המתניידים באמצעות כיסאות גלגלים, הליכונים או קביים. מעבר לנוחות עבור הנכה יש בכך משום קבלת השונה והצגתו כשווה בין שווים. גם כאשר בבית האבות או בדיור המוגן ישנה השגחה מתמדת מסביב לשעון על הדיירים ותמיד ישנו וידוא שכולם נמצאים ונוכחים – תמיד אפשר וכדאי להושיט עוד יד לעזרה עבור אלה אשר עלולים להתקשות ביומיום.
כאשר בניין דיור מוגן או בית אבות לא יהיה נגיש באופן מלא הוא בעצם מפסיד קהל יעד שלא יוכל לעבור לגור בו ועבור דיירים פוטנציאליים אלה יצומצם מספר האפשרויות העומדות בפניהם. יחד עם זאת כאמור כיום מושם דגש רב וחזק על הנושא של נגישות הן בדיור מוגן ובתי אבות והן בכל מקום שאליו אמורים להגיע אנשים נכים ורוצים להרגיש רצויים וברוכים בבואם.
המאמר נכתב על ידי: מבט נכון – ייעוץ והכוונה לבתי אבות ודיור מוגן